5 Redenen waarom insecten de meest duurzame voedingsbron zijn

De voedingsproducten van GaiaFood hebben een basis van insecten. Niet alleen zijn de producten zo super voedzaam, zoals je hier en hier kunt lezen, maar tegelijk ook nog eens super duurzaam!

Het is namelijk een groot probleem dat onze huidige voedingssystemen niet duurzaan zijn. Zo is de agricultuur verantwoordelijk voor meer dan 15% van alle uitstoot die wij jaarlijks produceren! Duurzame initiatieven als insecten kunnen hier dus een wezenlijk verschil maken als wij een aarde willen overlaten voor toekomstige generaties.

Zo laat onderzoek zien dat insecten doorgaans 100x minder uitstoten dan vee. Helemaal koeien zijn hierin een grote boosdoener.

Ook verbruikt het verbouwen van insecten veel minder land dan de alternatieven. Zo leven de beestjes vaak in de natuur al erg dicht op elkaar, wat er voor zorgt dat je dit zonder problemen ook kunt doen op een boerderij. Ook is het met insecten een stuk makkelijker om verticaal te verbouwen. Dat wil zeggen, je kunt rekken vol zetten met op verschillende hoogtes broedkisten. Daarbij zou je technisch gezien ook meerdere verdiepingen in je boerderij kunnen zetten. Zo kun je op een fractie van het land een hele grote opbrengst halen! Zie je dat al voor je met koeien of varkens?

Dan ook verbruikt het verbouwen van insecten stukken minder water dan de alternatieven. Zo kost het verbouwen van 1KG krekels 1L water, ten opzichte van 2000L water voor 1KG koeienvlees! Bizar als je dat zo naast elkaar zet.

Het lijstje gaat nog wel even door, maar het is duidelijk dat de kleine insecten ons kunnen helpen met het oplossen van hele grote problemen. Ben jij nieuwsgierig geworden naar onze insectenproducten? Klik hier om ons assortiment te bekijken!

Laat een reactie achter