6 Voedingswaarden Die Insecten Een Echte Superfood Maken

door Tristan Hofman

We zijn met zijn alleen steeds beter voor onszelf aan het zorgen; we eten gezonder, sporten meer, roken minder en bewegen meer. Een goede trend die we moeten vasthouden!

Deze trend zie je tegenwoordig ook steeds meer terugkomen in het schap bij de supermarkt: je zult vaker producten tegenkomen die bijvoorbeeld biologisch of plantaardig zijn. Een goede ontwikkeling, als je het ons vraagt.

Deze ontwikkeling heeft een hele nieuwe groep voedingsproducten doen ontstaan: de superfoods. Dit zouden voedingsmiddelen zijn die uitzonderlijk goed voor je zijn door bijvoorbeeld een hoog gehalte vitaminen en mineralen, of andere behulpzame stoffen: denk aan quinoa, chia zaadjes, goji bessen of hennepzaden.

Dat gezonde voeding een hoop verschil kan maken zal voor de meeste mensen dan ook geen geheim zijn: je voelt je fitter, je slaapt beter, je spieren herstellen sneller en je kunt beter presteren wanneer je sport. 

Naast de voedingsproducten die we al genoemd hadden is er nu een nieuwe speler in het spel: insecten! In de rest van de wereld al een hele normale zaak, maar hier nog een nieuwe ontwikkeling. 

Want wat blijkt: insecten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Zo veel zelfs dat je er geen quinoa tegenop zou kunnen eten. Een supersuperfood!

Neem bijvoorbeeld krekels. Ze bevatten:

Bij de meeste producten heb je geluk als je één van deze voedingsstoffen voldoende aantreft. Dit is niet het geval bij insecten. De combinatie van voedingswaarden is enorm sterk, en die zul je ook niet snel terugvinden in andere producten.

Eigenlijk zouden we dus allemaal insecten moeten eten! Maar hele insecten eten zit niemand op te wachten, toch?

Daarom is GaiaFood in leven geroepen. Onze producten gebruiken insecten als hoofdingrediënt, maar verwerken het op zo'n manier dat je er niks meer van terug zult zien. Zo krijg je wel alle voordelen, maar kun je gewoon de producten blijven gebruik waar je al helemaal vertrouwd mee bent.

Bekijk onze webshop om te zien of er een product tussen zit voor jou!

4 reacties
door pGlvktnaCDY op March 13, 2020

bAEBKcoHu

door NCmTtqcMk op March 13, 2020

yHGpYQAgaDNPCwmE

door YdEUjfzWber op November 22, 2019

UjxWOrgPMF

door AEzScrtxLdjKP op November 22, 2019

GhmzLgbnvHRF

REACTIE ACHTERLATEN
TERUG NAAR BOVEN