GaiaFood steunt lokale boeren in Vietnam

Insecten zijn koelbloedig en zijn daarmee erg gevoelig voor het klimaat. Het is daarom niet zo makkelijk om in ons koude kikkerlandje insecten te verbouwen; je zou constant de temperatuur en luchtvochtigheid moeten regelen, wat erg veel geld kost en niet duurzaam is.

In landen als Vietnam of Thailand is het verbouwen van insecten daarentegen een hele gewone zaak. Alleen Thailand kent al meer dan 20.000 insectenkwekers! Voor veel van deze boeren is het verbouwen van insecten hun voornaamste bron van inkomsten. 

Onze leverancier heeft het daarom op zich genomen om niet alleen een hele efficiënte krekel-boerderij op te zetten, maar om ook lokale boeren de kans te geven zich aan te sluiten bij de organisatie. Deze boeren worden dan getraind en opgeleid om zo alle kennis en kunde in huis te krijgen voor het verbouwen van krekels. Wanneer ze hierin kundig zijn, kunnen ze zich inzetten om zelf ook krekels te gaan verbouwen op een manier die volledig voldoet aan de nieuwste Europese Wetgeving. De krekels die worden verbouwd worden gekocht door de moederorganisatie zodat ook hun opbrengsten verhogen.

Tot nu toe hebben ongeveer 10 boeren zich aangesloten, met hele mooie resultaten! Hun inkomen is gemiddeld met meer dan 300% gestegen, wat voor deze mensen een enorm verschil is. 

Met GaiaFood maak je verschil, niet alleen voor jezelf en het milieu, maar ook voor lokale boeren in Vietnam!