WAAROM INSECTEN EIWITPOEDER?

met insecten maak je een positieve impact op zowel je eigen gezondheid als die van onze planeet

Minimale Ecologische Impact

Gyming

2000x minder water

Om normal vlees te maken is een hoop water nodig. Waarschijnlijk veel meer dan je denkt. Zo kost het wel 2000L water om 1KG rund te maken, ten opzichte van 1L water voor 1KG krekel.

zeg vaarwel tegen uitstoot

De agricultuur is een van de grootste vervuilers als het aankomt op de uitstoot van broeikasgassen: meer dan de gehele transportsector bij elkaar!

Het kweken van 1KG krekels stoot een fractie van de broeikasgassen uit die nodig is bij het produceren van 1KG koeienvlees. Met krekels behaal je maximaal resultaat met minimale ecologische impact.

Gyming
Gyming

minder land, meer voedsel

Meer dan 65% van al het vruchtbare land op aarde wordt gebruikt voor de veeteelt. Vooral koeien dragen hier flink aan bij. Zo is er voor 1KG eiwit van rundvlees meer dan 200m2 aan oppervlakte nodig, ten opzichte van 15m2 voor 1KG krekeleiwit.

Dit is mogelijk omdat insecten super compact verbouwd kunnen worden: ze leven ze in de natuur immers ook. Daarnaast kunnen insecten verticaal worden verbouwd, wat nog meer ruimte bespaart.

Maximale Voedingswaarden

Gyming

compleet aminozuur-profiel

Insecten zijn enorm rijk aan eiwitten. Zo bestaan krekels voor meer dan 60% uit eiwitten! En dat niet alleen. Insecten bevatten namelijk alle essentiële aminozuren. Dit zijn aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken die je via je dieet moet binnenkrijgen.

De eiwitten van insecten geven je precies wat je nodig hebt om optimaal te herstellen en presteren.

vol vitaminen en mineralen

Insecten zijn meer dan een bron van eiwitten. Ze zitten namelijk boordevol vitaminen en mineralen.

Krekels bevatten onder andere meer calcium dan melk, wat helpt bij gezonde botten en spieren. Ook zitten ze vol ijzer, belangrijk voor het transport van zuurstof door je lichaam. Daarnaast bevatten ze een riante hoeveelheid vitamine B12, wat erg belangrijk is voor het zenuwstelsel en zitten ze vol goede vetten en voedingsvezels. 

Gyming
Gyming

vrij van allergenen

Veel voedzame producten bevatten allergenen die veel mensen niet goed kunnen verteren, bijvoorbeeld wanneer je intolerant bent. Denk aan zuivelproducten die lactose bevatten, graanproducten die gluten bevatten of plantaardige producten die vol zitten met soja.

Insecten zijn compleet vrij van lactose, gluten en soja en verteren gemakkelijk, zodat je lichaam écht alle voedingswaarden kan gebruiken die het binnenkrijgt.

impact maken doe je met insecten EIWITPOEDER

PRODUCTEN BEKIJKEN