10 miljard. Dat is hoeveel mensen er in 2050 op aarde rondlopen. Om al deze mensen te voeden moet onze voedingsproductie met 50% gaan stijgen.

De agricultuur kan dit gat niet overbruggen. Het vereiste gigantische hoeveelheden land en water, en is verantwoordelijk voor meer dan 25% van alle uitstoot. Dit is dus een dringend probleem, maar hoe lossen we dit op?

Dit grote probleem, heeft eigenlijk een hele kleine oplossing: insecten!

Insecten verbouwen is namelijk super duurzaam. Zo stoten insecten 100x minder broeikasgassen uit dan de veeteelt, gebruiken ze veel minder land en water en krijg je vervolgens een veel voedzamer product ervoor terug.

Neem bijvoorbeeld krekels: ze bevatten meer ijzer dan spinazie, meer calcium dan melk, meer omega’s dan zalm en vier keer meer eiwitten dan biefstuk.

Als je dat hoort, vraag je je af waarom we de stap nog niet hebben gezet. Dat heeft twee redenen: enerzijds zien we in het westen insecten nog niet als eten. Anderzijds is het aanbod simpelweg heel schaars. Die twee problemen willen wij oplossen. Om dat te doen, is GaiaFood in het leven geroepen!

GaiaFood brengt insectenvoeding naar de massa’s. We beginnen met een eiwitrijke voedingsproduct voor sporters en mensen met een bewuste lifestyle en we zullen constant blijven werken om meer toepassingen te vinden voor de insecten! 

Ben jij de innovator die gelooft in een duurzame toekomst? GaiaFood is er voor jou!

 

 GaiaFood logo

De naam GaiaFood

Het gedeelte 'Food' zal weinig uitleg nodig hebben. Het deel 'Gaia' waarschijnlijk wat meer. De naam Gaia komt uit de Griekse Mythologie. Gaia was namelijk voor de oude grieken de god van van wat wij nu moeder natuur noemen; Gaia was de moeder van de aarde en al het leven. De Romeinen hadden ook een god als Gaia, alleen noemden zij die Terra.

Gaia sluit dus goed aan op de visie die we bij GaiaFood hebben: we willen er voor zorgen dat onze aarde in topvorm blijft en dat we met zijn allen aan een duurzame toekomst werken!

 

 

TERUG NAAR BOVEN