Waarom GaiaFood?

GaiaFood maakt producten die jij kent en waar je van houdt, maar dan met een unieke twist: we gebruiken insecten als hoofdingrediënt voor onze producten!

En dit komt als geroepen. Naar schatting zal de wereldbevolking in 2050 namelijk de 10.000.000.000 halen: een gigantische hoeveelheid.  Onze huidige voedingssystemen kunnen dat gat niet overbruggen. Het kost nu al te veel land, te veel water en het stoot te veel uit. 

Insecten kunnen een belangrijke rol spelen in het oplossen van dit probleem. Ze zijn namelijk super duurzaam te verbouwen, vaak nog meer dan planten! Zo kost het verbouwen van insecten maar een fractie van het landoppervlak, veel minder water, minder voer en is de uitstoot tot wel 100x lager dan de veeteelt!

En dat niet alleen, maar je krijgt er ook nog eens een super voedzaam product voor terug. Zo bevatten krekels bijvoorbeeld meer ijzer dan spinazie, meer calcium dan melk, meer goede vetten dan zalm en 4x meer eiwitten dan biefstuk.

GaiaFood bestaat om er voor te zorgen dat iedereen toegang krijgt tot insectenproducten waar hij/zij van kan genieten. Niet alleen om zo jezelf in topvorm te houden, maar ook omdat we op die manier ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst!

Met GaiaFood maak je het verschil. 

De naam GaiaFood

De oude grieken kenden vele goden. Een daarvan was Gaia. Gaia was de personificatie van de aarde en de moeder van al het leven dat erop rondloopt. In de volksmond leeft Gaia nogsteeds: wij kennen haar als moeder natuur.

Met die kennis snap je waarschijnlijk waarom we voor de naam GaiaFood hebben gekozen. Wij voeden de wereld, letterlijk en figuurlijk. Niet alleen de mensen die op de aarde rondlopen, maar ook de aarde zelf. 

TERUG NAAR BOVEN