GRATIS VERZENDING BOVEN €70 - VERZENDING NAAR GRONINGEN STAD GRATIS MET CODE 'GRUNGRATIS'

HEt begon allemaal..

GaiaFood is in 2018 opgericht door Tristan Hofman en Erwin Karsten. Beide fanatieke sporters waren ze maar al te bekend met de strijd omtrent gezond eten: vaak kostte het enorm veel tijd. Ze hebben daarom erg lang moedig elke dag een bak kwark en een stuk kipfilet naar binnen gewerkt.

  Dat was echter niet houdbaar. Niet alleen omdat de kwark je op een gegeven moment de neus uit komt, maar vooral omdat de meeste eiwitrijke producten totaal niet duurzaam verbouwd worden. Beiden werden ze zich bewust van de nadelen van hun eetgedrag op het milieu.

De volgende stap lag voor de hand: meer plantaardige eiwitten! Het duurzamere alternatief voor melk- en vleesproducten die enorm veel land en water verbruiken en bizar veel bijdragen aan de wereldwijde uitstoot.

Maar, ook daar wogen de voordelen bijna niet tegen de nadelen op. Veel plantaardige producten waren niet lekker of ze bleken toch niet zo duurzaam te zijn als ze claimen (we kijken naar jou soja..)

Er moest toch iets zijn dat aan hun behoefte kon voldoen? Als zij de vraag hadden, zouden ze vast niet de enige zijn.  

Met die gedachte gingen ze op onderzoek uit. En zoals het gezegde luidt: zoekt en gij zult vinden! Erwin stuitte op een artikel waarin insecten als voedingsbron voor de toekomst werden genoemd. Zag er veelbelovend uit!

Toch vonden we beide de toekomst wat lang duren, dus we besloten het hef in eigen handen te nemen en gingen eens dieper graven..

Et voila! GaiaFood was geboren. Het eerste bedrijf in Nederland dat producten maakt die jij kent en waar je al van houdt, met als hoofdingrediënt insecten!

Inmiddels zijn wij trotste klanten van ons eigen product: we gebruiken het dagelijks om een gezonde boost te geven aan ons dieet en de voedingsstoffen binnen te krijgen die het lichaam nodig heeft. Dit keer zonder het schuldgevoel van onze impact op het milieu!

Volg jij ook in onze voetsporen? Kies dan voor GaiaFood en maak het verschil!

Meer weten over ons? Lees hieronder verder!

TEAM GAIA

Tristan Hofman

Tristan begon in 2017 aan de opleiding tot Fysiotherapeut. Hier behaalde hij in zijn eerste jaar cum laude zijn propedeuse. In het tweede jaar stroomde hij in naar het Honours traject, werd hij fysiotherapeut voor SC Cambuur, begon hij met Copywriting voor een populaire fitness-blog en zette hij zijn eerste bedrijf op: EDOstudie. Dit was een platform waarop alle praktische en theoretische vaardigheden voor de tentamens in korte filmpjes werden uitgewerkt. Het platform wordt inmiddels gebruikt door meer dan 13.000 studenten in Nederland en België.

Dit vormde het eerste contact met ondernemerschap, waarna hij besloot zijn zinnen volledig op ondernemerschap te zetten. Dit resulteerde in een studieswitch naar Bedrijfskunde en een deelname aan de talentenminor ondernemerschap 'De Noorderlingen'. Hier won hij uiteindelijk met GaiaFood de finale van de afsluitende Golden Pitch Award en hij behaalde in zijn eerste jaar 80EC.

Tristan zet zich nu vol in voor GaiaFood, is Productiviteits-Trainer (in samenwerking met PraatPaal) en vervolgt zijn opleiding aan de RUG.

Erwin Karsten

Erwin volgde in Groningen de opleiding Economics & Business Economics en rondde deze Magna Cum Laude af met een gemiddeld eindcijfer van 8.7. Hiernaast volgde hij het Honours-traject en was hij actief als student-assistent voor verscheidene eerste- en tweedejaarsvakken. Ook was hij onderdeel van de NAHHS, een consultancy-traject waarin excellente studenten een intensieve 8-weekse periode in China doorbrengen voor een project van de Rabobank.

Na zijn succesvolle bachelorfase besloot Erwin twee masters te volgen; Finance en Economics. Hiernaast was hij actief als onderzoeker, projectleider en uiteindelijk bestuurslid van De Kleine Consultant in Groningen. Ook zijn Erwin en Tristan in deze periode in zee gegaan om GaiaFood te maken tot wat het nu is.

Deze inspanningen gingen niet ongemerkt. Erwin won een beurs van €2500,- toen hij werd uitgeroepen tot 'beste student van de faculteit' en de GUF-100 Award won.

Inmiddels staat Erwin op het punt beide masters met een 8.8 af te sluiten en zet hij zich vol in voor GaiaFood.

Tristan Hofman

Erwin Karsten

Tristan is een optimist en een dromer: Hij ziet overal mooie nieuwe dingen en wil ze het liefst allemaal tegelijk najagen, als een soort hond in een speelgoedwinkel. Helaas is dat natuurlijk onmogelijk, één ding goed doen is immers al lastig genoeg! Die realisatie (en uiteraard ook een beetje teleurstelling) heeft ertoe geleid dat Tristan zich focust op ondernemerschap en hoe je daarmee een positieve impact kunt maken in de wereld.

Binnen GaiaFood houdt Tristan zich bezig met de marketing, sales en content.

Erwin is analytisch en intelligent: Hij staat met beide benen op de grond, wat ook niet gek is wanneer je ziet wat voor gewichten Erwin in de sportschool in zijn nek legt. Zijn voorliefde voor zware dingen reikt echter verder dan de sportschool: zowel zijn maaltijden als het werk dat hij kan verrichten in een dag zijn bewonderenswaardig. Met die kunde wil Erwin graag de economische ongelijkheid in de wereld aanpakken.

Binnen GaiaFood houdt Erwin zich bezig met financiën, wetgeving en product-ontwikkeling.

TERUG NAAR BOVEN